به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت به نقل از وبدا، دکتر سعید نمکی در نشستی با مسئولین ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، ضمن قدردانی از همکاری و همراهی ستاد با برنامه های وزارت بهداشت در مقابله با کووید 19، اظهار کرد: ستاد اجرایی فرمان امام (ره) که به نام بنیان گذار جمهوری اسلامی مزیّن است، گام های بزرگی در توسعه زیر ساخت های کشور در تمام حوزه ها و به خصوص برای نقاط کمتر برخوردار و محروم برداشته است.
وی افزود: تلاش های ستاد فرمان امام (ره) در توسعه زیرساخت های آموزشی، بهداشتی و درمانی و همچنین، توسعه زیرساخت های اشتغال برای رونق کشاورزی و صنعت به خصوص در نقاط مرزی و کمتر برخوردار در شرایط تحریم، واقعا ستودنی است. امیدوارم با عنایت و حمایت مقام معظم رهبری که همواره سفارش و توصیه اکید برای رسیدگی به افراد محروم و بی بضاعت کشور داشتند، بتوانیم همگی در کنارهم گام های موثرتری در جهت ایجاد رفاه و آسایش برای مردم شریف کشورمان، برداریم.
دکتر نمکی گفت: روزهای نخستین هجمه کرونا در کشور روزهای سختی بود و عزیزانی که در آن روزها به یاری ما آمدند، همواره در تاریخ مملکت ماندگار خواهند بود.
وزیر بهداشت در ادامه خاطرنشان کرد: ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، از همان روزهای نخست با تهیه مایحتاج بیمارستان ها اعم از تجهیزات پزشکی و داروها با ما همکاری کردند. جمهوری اسلامی توانست در کمتر از دو ماه از واردکننده تجهیزات پزشکی به یکی از تولید کنندگان تجهیزات پزشکی و بعد صادرکننده این اقلام تبدیل شود و یکی از اضلاع اصلی خلق این حماسه، حمایت های ستاد اجرایی فرمان امام (ره) بود.
وی تصریح کرد: ما دستاورد بسیار ارزشمندی در مهار و کنترل بیماری داشتیم. اینکه در فاز اول بیماری، در کمتر از 50 روز مرگ و میرها به کمتر از 30 مورد در روز و وسعت استان ها را به سمت استان های سفید افزایش دادیم، به دلیل فعالیت ها و اقدامات بسیج ملی مبارزه با کرونا در سراسر کشور بود، در این راستا سامانه 4030 به عنوان یکی از موفق ترین و کارآمدترین سامانه ها اگر در کنار ما نبود، این دستاورد به سهولت حاصل نمی شد.
دکتر نمکی بیان کرد: در حال حاضر زحماتی که ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و تیم شان کشیدند، چه در حوزه تهیه داروها و چه در حوزه تولید داروها در داخل کشور، بسیار حائز اهمیت است. اما اینکه بعد از مدتی کمیته های علمی اعلام کنند که برخی داروها کم تاثیر یا بی تاثیر است، این روال در همه دنیا وجود دارد. چراکه کرونا ویروس پیچیده ای است و ویروسی است که ممکن است هر لحظه از آن یک پدیده ای نو ببینیم. بنده از روزهای ابتدایی اعلام کردم که ویروس کووید 19 یک ویروس نوظهوری است و پیچیدگی های زیادی بروز می دهد. براین اساس، بارها خواهیم دید که دارویی امروز موثر است و فردا نیست، یا اینکه امروز موثر نیست و فردا هست.
در دوران کرونا حتی یک بیمار پشت درهای بیمارستان سرگردان نشد
وزیر بهداشت تاکید کرد: مهم این است که ملت ما احساس حقارت نکند. ملت ما این را باور کرد که اگر در فلان کشور مقتدر سرمایه دار دنیا فلان دارو را با احتمال اثرگذاری استفاده می کنند، در کشور ما نیز هست و فراهم است و در اوج تحریم و گرفتاری های ناشی از تحریم های ظالمانه ملت ما هرگز احساس حقارت نکردند. این افتخار جمهوری اسلامی است که حتی یک بیمارمان پشت در هیچ بیمارستانی سرگردان نبود و یک بیمار به دلیل سن و سال یا کمبود امکانات بر بیماران دیگر ارجح نشد، یک بیمار حتی افاغنه بدون کارت اقامت هم وقتی مبتلا به کووید 19 شدند، پشت در بیمارستان به دلیل بی بضاعتی اقتصادی محروم از درمان نماندند و این موضوع یکی از افتخارات جمهوری اسلامی است و از اضلاع موثر در این حرکت بزرگ ملی، کمک ستاد اجرایی فرمان امام (ره) بود.
ضرورت تله مدیسین در بحران کرونا
وی با اشاره به تولید و تامین داروی رمدسیویر و فاویپیراویر در کشور و توزیع آن در نقاط کمتربرخوردار کشور از سوی ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، گفت: از همه مهمترین کارهای زیربنایی است که در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در حوزه تله مدیسین و پزشکی از راه دور انجام شده است. با توجه به اینکه اگر خدایی نکرده در پاییز پیکی از کووید 19 و آنفلوآنزا را به طور همزمان داشته باشیم و نخواهیم که افراد با بیماری های زمینه ای به مراکز درمانی آمده و آلوده شوند، تله مدیسین و به ویژه پزشکی از راه دور، بسیار به ما کمک می کند و بسیار موثر خواهد بود.
دنیا هنوز نمی داند واکسن کرونا چه مدت ایمنی زایی خواهد داشت
دکتر نمکی با اشاره به وضعیت تولید واکسن کرونا، گفت: بنده به عنوان یک ایمونولوژیست که از گروه هایی است که در حوزه واکسن کار می کنند، باید بگویم، نه ما بلکه دنیا نمی داند که واکسن کرونا چگونه اثر خواهد کرد و چه مدت ایمنی زایی خواهد داشت. لذا رویکرد به واکسن به عنوان واکسنی برای پیشگیری از کووید 19، تردیدآمیز است. خوشبختانه در این زمینه هم در کشور اقداماتی انجام شده است و ما از هیچ کشوری عقب نیستیم. بزرگترین افتخار ما این است که ملت ما می داند که ما در اوج فشار و تحریم، محتاج بیرون از مرزها نیستیم که افتخار غرور آمیزی است؛ حتی در حوزه تولید واکسن.
مذاکره با تولیدکنندگان بزرگ واکسن در دنیا
وی تاکید کرد: ما به جای اینکه پیش پرداخت دهیم برای خرید واکسن از کشورهایی که بلاتکلیف هستند و نمی دانند آیا این را به دنیا خواهند داد یا خیر، با سرمایه گذاری بر روی زیرساختهایمان و با هزینه ای بسیار کمتر از آنچه برای پیش خرید باید به سایر کشورها می دادیم، این کار را انجام می دهیم و با همت عزیزان، مذاکراتی را با تولیدکنندگان بزرگ واکسن در دنیا داریم تا بتوانیم در قالب یک پروژه مشترک با حمایت ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، شرکت های دانش بنیان و صاحبان تکنولوژی بیرونی، یک زیر ساخت درازمدت برای تولید واکسن های انسانی و دامی در کشور ایجاد کنیم و در آینده بتوانیم از اثرات آن برخوردار شویم.
دکتر نمکی تاکید کرد: واقعا یکی از دلگرمی های همه ما حمایت های بی دریغ مقام معظم رهبری است که الگویی خردمندانه، هوشمندانه و بسیار بلندنظرانه را به دنیا ارائه کردند. اینکه یک رهبر سیاسی، اجتماعی، دینی و فرهنگی در حمایت از پروتکل های بهداشتی کشور الگو شوند، بسیار مهم است و اینکه ایشان بفرمایند که من هم منتظرم تا ببینم کارشناسان چه می گویند و ما هم به همان عمل کنیم، نمونه یک الگوی تمام عیار است. چنین ویژگی و امتیازی در رهبران سیاسی دنیا در تمام این مدت وجود نداشته است. ایشان همچنین بارها به دفاع و حمایت از مدافعین سلامت اشاره و تاکید فرمودند.
وزیر بهداشت در پایان اظهار کرد: امیدوارم در سایه لطف الهی و در آینده نزدیک بتوانیم شاهد مهار و کنترل مجدد کرونا در کشور باشیم و به عنوان یک الگوی فعال و پویا در عرصه بین المللی مطرح شویم.
نظر شما